Kurser och studiecirklar

På grund av coronapandemin låg mycket av föreningens verksamhet nere under 2020. En del verksamhet genomfördes digitalt eller utomhus.
Under 2021 började vi digitalt i februari. Från maj har det varit verksamhet utomhus  vid bigården och från augusti även i Leifs hus. 

Alla måste tänka på att minska risken att sprida evt covidsmitta vidare. Man stannar hemma vid förkylning, är noggrann med handhygien och håller avstånd till varandra både utomhus och inomhus.

Nybörjarkurs hösten 2021

Onsdag 13 oktober startar vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan en digital nybörjarkurs, 15 platser och några personer köar för evt återbud. Här kan du läsa mer om kursen.


Nybörjarkurs 2022

Tisdag 29 mars 2022 startar vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan en nybörjarkurs i föreningsbigården vid Kringledammen i Kareby. 12 platser. Adressen är Prästvägen 572, ligger ca 5 km från Kungälvs centrum.

Både teori och praktik, sex vardagskvällar och två lördagar med dubbelpass. Kurserna genomförs i föreningsbigården. Hör gärna av er till Eva Carlsson:  evai.carlsson@gmail.com eller 0707-314 563 för mer information.
Deltagaravgiften är  1 600 för, då ingår kurslitteratur, fika på vardagskvällarna och en enkel lunch på de praktiska tillfällena.

Anmälan och mer information om nybörjarkurs i biodling med start 29 mars 2022

        

Anmälan och betalning av deltagaravgift görs till Studieförbundet Vuxenskolan i Kungälv.


Studiecirklar 2022

För er som genomgått nybörjarkurs planerar vi studiecirklar i drottningodling och praktisk biodling. Alla studiecirklar genomförs i föreningsbigården och i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Praktisk biodling startar onsdag 11 maj. Det blir fem träffar i maj-juni samt ett bonustillfälle i augusti eller september när vi invintrar föreningens bin. Deltagaravgift 675 kr för medlemmar. Övriga betalar 975 kr. Fika ingår. Kurslitteratur ingår inte, vi använder samma kurslitteratur som i nybörjarkursen.

Information och anmälan till studiecirkel i praktisk biodling

Anmälan och betalning av deltagaravgift görs till Studieförbundet Vuxenskolan i Kungälv.


Drottningodling, studiecirkel planeras. Sju tillfällen, då ingår två besök på föreningens parningsplats på Smörsund på Koön. Information om startdatum och deltagaravgift kommer. Kurslitteratur blir Drottningodling steg för steg, kommer att ingå i kursavgiften. Har ni redan boken så reduceras avgiften.

Praktiska frågor om kurser och studiecirklar samt intresseanmälan till studiecirkel i drottningodling till Eva Carlsson: evai.carlsson@gmail.com alternativt 0707-314 563.

Här kan du se kurslitteraturen


Nybörjarkurser 2021

Södra Inlands biodlareförening  har genomfört två nybörjarkurser i biodling våren 2021, en digital kurs och en fysisk kurs. Avslutades med praktiska moment i augusti.


På kursledarträffen den 18 februari 2020 invigde vi vår uppfräschade kurslokal. Vi  såg fram emot många roliga kurstillfällen men så kom det en pandemi och vi fick ställa om till digital verksamhet.