Kurser och studiecirklar

På grund av coronapandemin låg mycket av föreningens verksamhet nere under 2020. En del verksamhet genomfördes digitalt eller utomhus.
Under 2021 börjar vi digitalt i februari. Det blir verksamhet utomhus längre fram.
Har du frågor om detta kan du kontakta föreningens ordförande.

Nybörjarkurser 2021

Södra Inlands biodlareförening  startar två nybörjarkurser i biodling våren 2021. En digital kurs startade 2 feb. En fysisk kurs planeras starta 19 maj. Kursen är fulltecknad.
Både teori och praktik, sex vardagskvällar och två lördagar med dubbelpass. Kurserna genomförs i föreningsbigården. Hör gärna av er för mer information.
Deltagaravgiften är 1 180 kr, för den digitala och 1 500 för den fysiska, då ingår kurslitteratur och en enkel lunch på de praktiska tillfällena. Fika får man ta med sig.

        

Anmälan och betalning av deltagaravgift görs till Studieförbundet Vuxenskolan i Kungälv.

Information och anmälan till fysisk nybörjarkurs onsdagar 


Studiecirklar 2021

För er som genomgått nybörjarkurs planerar vi studiecirklar i drottningodling, honungshantering och praktisk biodling. Alla studiecirklar genomförs i föreningsbigården.

Praktisk biodling och drottningodling startar i maj. I drottningodlingscirkeln ingår två besök på föreningens parningsplats på Smörsund på Koön. Honungshantering brukar starta i augusti, inte troligt att den blir av i år. Genomgående så arbetar vi med föreningens bisamhällen och honung. Fika brukar ingå på alla träffar med undantag av de tillfällen vi åker till Smörsund eller om det är digitala träffar. I år (2021) får man ta med egen fika dels till följd av pandemin och dels till följd av att vi bygger en ny möteslokal.

Anmälan och betalning av studiecirklarna görs till Studieförbundet Vuxenskolan i Kungälv. Medlemmar i Södra Inlands bf har rabatt på deltagaravgiften, se mer om detta i länkarna nedan.

Mer information och anmälan till studiecirkel i praktisk biodling

Mer information och anmälan till studiecirkel i drottningodling

Mer information om studiecirkel i honungshantering kommer.

Avbildad kurslitteratur ingår i deltagaravgifterna. I praktisk biodling använder vi samma kurslitteratur som i nybörjarkursen, där ingår den inte i avgiften då de flesta deltagarna redan har de böckerna.

         

Praktiska frågor om kurser och studiecirklar till Eva Carlsson evai.carlsson@gmail.com alternativt 0707-314 563.

Här kan du se kurslitteraturen


På kursledarträffen den 18 februari 2020 invigde vi vår uppfräschade kurslokal. Vi ser fram emot många roliga kurstillfällen!