Kurser och studiecirklar

Nybörjarkurser

Södra Inlands biodlareförening  planerar två nybörjarkurser i biodling 2020. En kurs börjar tisdagen 10 mars, den andra börjar onsdagen 11 mars. Båda är fulltecknade, det finns möjlighet att teckna sig för reservplats. Både teori och praktik. Det blir sex vardagskvällar och två lördagar med dubbelpass. Kurserna genomförs i föreningsbigården. Hör gärna av er för mer information. 

Deltagaravgiften är 1 500 kr, då ingår kurslitteratur och fika. Anmälan och betalning av deltagaravgift görs till Studieförbundet Vuxenskolan i Kungälv.

Mer information och anmälan till nybörjarkurs tisdagar

Mer information och anmälan till nybörjarkurs onsdagar

        

På kursledarträffen den 18 februari invigde vi vår uppfräschade kurslokal. Vi ser fram emot många roliga kurstillfällen!

Per och Ethel leder nybörjarna på tisdagar. Ann-Christine och Kurt-Erik leder den praktiska cirkeln. Lars-Göran och Markus leder nybörjarna på onsdagar. Kurt-Erik och Markus ej med på bilden.

Studiecirklar

För er som genomgått nybörjarkurs planerar vi studiecirklar i drottningodling, honungshantering och praktisk biodling. Alla studiecirklar genomförs i föreningsbigården. Praktisk biodling startar 7 maj. Drottningodlingscirkeln startar i slutet på maj, där ingår två besök på föreningens parningsplats på Smörsund på Koön. Honungshantering beräknar vi starta i augusti. Genomgående så arbetar vi med föreningens bisamhällen och honung. Fika ingår på alla träffar med undantag av de tillfällen vi åker till Smörsund.

Anmälan och betalning görs till Studieförbundet Vuxenskolan i Kungälv. Medlemmar i Södra Inlands bf har rabatt på deltagaravgiften, se mer om detta i länkarna nedan.

Mer information och anmälan till studiecirkel i praktisk biodling.

Mer information och anmälan till studiecirkel om drottningodling

Mer information och anmälan till studiecirkel om honungshantering från kupa till burk

Avbildad kurslitteratur ingår i deltagaravgifterna. I praktisk biodling använder vi samma kurslitteratur som i nybörjarkursen, där ingår den inte i avgiften då de flesta deltagarna redan har de böckerna.

         

Praktiska frågor om kurser och studiecirklar till Eva Carlsson evai.carlsson@gmail.com alternativt 0707-314 563.

Här kan du se kurslitteraturen