Kurser och studiecirklar

I samband med coronapandemin har föreningen verksamhet förändrats. Numera genomför vi aktiviteter digitalt när det inte är lämpligt att många personer träffas. I år är det än så länge vårmötet 28 februari som är planerat digitalt. När mötesform ändras får alla medlemmar mejl och sms innan.

Vid verksamhet i föreningsbigården följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla att ta ansvar och visa solidaritet. Den som har förkylningssymtom måste avvakta med att komma till föreningsbigården.


Nybörjarkurs våren 2022

Tisdag 29 mars 2022 startar vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan en nybörjarkurs i föreningsbigården vid Kringledammen i Kareby. 12 platser. Adressen är Prästvägen 572, ligger ca 5 km från Kungälvs centrum.

Både teori och praktik, sex vardagskvällar och två lördagar med dubbelpass. Kurserna genomförs i föreningsbigården. Hör gärna av er till Eva Carlsson:  evai.carlsson@gmail.com eller 0707-314 563 för mer information.
Deltagaravgiften är  1 600 för, då ingår kurslitteratur, fika på vardagskvällarna och en enkel lunch på de praktiska tillfällena.

Anmälan och mer information om nybörjarkurs i biodling med start 29 mars 2022

Den här kursen är fulltecknad och reserver finns.

        

Anmälan och betalning av deltagaravgift görs till Studieförbundet Vuxenskolan i Kungälv.


Studiecirklar 2022

För er som genomgått nybörjarkurs planerar vi studiecirklar i drottningodling och praktisk biodling. Alla studiecirklar genomförs i föreningsbigården och i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Praktisk biodling startar onsdag 11 maj. Detta är en fortsättningscirkel när man gått nybörkurs och/eller varit biodlare ett par år. Det blir fem träffar i maj-juni samt ett bonustillfälle i augusti eller september när vi invintrar föreningens bin. Deltagaravgift 675 kr för medlemmar. Övriga betalar 975 kr. Fika ingår. Kurslitteratur ingår inte, vi använder samma kurslitteratur som i nybörjarkursen.

Information och anmälan till studiecirkel i praktisk biodling

Anmälan och betalning av deltagaravgift görs till Studieförbundet Vuxenskolan i Kungälv.


Drottningodling, studiecirkel planeras. Sju tillfällen, då ingår två besök på föreningens parningsplats på Smörsund på Koön. Information om startdatum och deltagaravgift kommer. Kurslitteratur blir Drottningodling steg för steg, kommer att ingå i kursavgiften. Har ni redan boken så reduceras avgiften.

Praktiska frågor om kurser och studiecirklar samt intresseanmälan till studiecirkel i drottningodling till Eva Carlsson: evai.carlsson@gmail.com alternativt 0707-314 563.

Här kan du se kurslitteraturen


Nybörjarkurs hösten 2022

Vi planerar att starta en digital nybörjarkurs i år också. Kursen går i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och startar i oktober. Mer information kommer.


På kursledarträffen den 18 februari 2020 invigde vi vår uppfräschade kurslokal. Vi  såg fram emot många roliga kurstillfällen men så kom det en pandemi och vi fick ställa om till digital verksamhet. Numera har vi kurserna i Leifs Hus.